Cultuur & Media
NTR

Celine Cairo: 'Ik ben op de bonnefooi naar Los Angeles gegaan'

foto: RadioKunststoffoto: RadioKunststof
  1. Nieuwschevron right
  2. Celine Cairo: 'Ik ben op de bonnefooi naar Los Angeles gegaan'

Kunststof ontvangt voor de week van het jong talent zes jonge kunstenaars. Een van deze talenten is singer / songwriter Celine Cairo. Op haar negentiende al stond Cairo met haar band in het New Yorkse Carnegie Hall. En deze week zingt ze in de kleine zaal van het Concertgebouw, met akoestische versies van haar eigen werk.

De zangeres is van jongs af aan naar eigen woorden 'gemarineerd in muziek' maar het is niet zo dat ze op haar derde naar talentenjachten werd geschopt. "Flamenco, jazz, wereldmuziek en klassiek, alles kwam voorbij. Alles behalve pop en singer / songwriter, waar ik nu heel erg van houd."

Optreden in New York

Celine won op haar 18e de Talent Night in Rotterdam. De prijs was een optreden in New York. Dat ging volgens de zangeres, ze mochten vier liedjes doen, in een roes voorbij. Toen maakte de zangeres ook haar keuze voor de muziek die ze wilde maken.

Na het conservatorium maakte Cairo een EP samen met haar idool Fink. En twee jaar geleden maakte ze het album Free Fall, dromerige liedjes, groots geproduceerd door LA-producer Bill Lefler.

Op de bonnefooi naar Los Angeles

"Ik ben op de bonnefooi naar Los Angeles gegaan, waar niemand mij kende en ik in alle vrijheid aan liedjes kon werken. Geen gitaarmeisje meer, heel bevrijdend om met een veel groter geluid te komen. In LA heb ik ook geleerd om nummers af te maken. Want op driekwart van een liedje vond ik het altijd moeilijk worden. Die periode is heel goed geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie