Cultuur & Media
NOS

De teloorgang van filmster Johnny Depp

foto: ANP/AFP - Hofoto: ANP/AFP - Ho
  1. Nieuwschevron right
  2. De teloorgang van filmster Johnny Depp

Het gaat niet zo goed met de carrière van de Amerikaanse acteur Johnny Depp. Het muziektijdschrift Rolling Stone wijdde er onlangs zelfs een long read van 51 pagina’s aan: The Trouble with Johnny Depp. Filmjournalist Ab Zagt praat in Met het Oog op Morgen met Coen Verbraak over waar het mis ging met Depp, die er meer dan een half miljard dollar doorheen joeg.

Excentrieke types

Depp werd bekend door zijn samenwerking met regisseur Tim Burton. Vaak speelde hij in diens films wat excentrieke types als bijvoorbeeld Edward Scissorhands. Maar vanaf het moment dat hij Jack Sparrow speelde in de hitreeks Pirates of the Caribbean en Depp veel ging verdienen, gaf hij het geld met bakken tegelijk uit: aan drank, aan de uitvaart van schrijver en vriend Hunter S. Thompson en aan zijn familie, voor wie hij een enorme ranch kocht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lastige klant in Hollywood

Depp verdiende in zijn carrière – vooral met Pirates of the Caribbean – 650 miljoen dollar. Een paar flops, zijn bizarre gedrag en geruchten over mishandeling van zijn vrouw, zorgden ervoor dat hij te boek kwam te staan als een lastige klant in Hollywood. Ook stelde hij vertrouwen in de verkeerde mensen (onder wie zijn zus).

Quote

Johnny Depp is gewoon rock-'n-roll in Hollywood

Filmjournalist Ab Zagt

Talent groot genoeg om tegenslag te overwinnen

Ab Zagt: "Johnny Depp is gewoon rock-‘n-roll in Hollywood, geld vindt hij waarschijnlijk heel ordinair, maar nu wordt hij met zijn neus op de feiten gedrukt." Zagt denkt dat het talent van Depp groot genoeg is om alle tegenslag te overwinnen. "Hij is ook zwaar aan de drank en de drugs, maar als hij enigszins overeind blijft en weer gaat samenwerken met Tim Burton, dan krijgt hij ook meteen weer respect voor zijn kunnen."

Ster advertentie
Ster advertentie