appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Criminele Kringen

Criminele Kringen aflevering 2

zaterdag 23 maart 2019, 21:00 uur

In deze aflevering van Criminele Kringen aandacht voor het criminele brein. Wordt criminaliteit (mede)bepaald door onze hersenen? 

Ook aandacht voor het laatste IS-bolwerk dat op vallen staat. Steeds meer Nederlandse jihadisten geven zich over en de vraag blijft wat we met hen doen. De regering staat op het standpunt niks te ondernemen en de jihadisten daar te laten, maar kunnen we onze kop wel in het zand blijven steken? We kijken onder andere naar de situatie in Frankrijk en praten erover met terrorismedeskundigen Jelle van Buuren en Peter Knoope.

Tenslotte, onze telefonie en het internet of things. Hoe kwetsbaar zijn we eigenlijk.

NPO Radio 1