Binnenland

Gratis wifi op tientallen vliegvelden met deze truc

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Gratis wifi op tientallen vliegvelden met deze truc

[AVROTROS] Je zit op het vliegveld te wachten op je volgende vlucht en wil nog snel even je Facebook of e-mail checken of een Netflixserie kijken. Dat kan in de EU met je bundel, maar via wifi kost je dat geen data. Met dit trucje heb je op tientallen vliegvelden gratis wifi, ook buiten de EU!

Wie op vliegvelden gebruik wil maken van internet op je telefoon, tablet of laptop heeft vaak moeite om gratis wifi-verbindingen te vinden. Vaak loop je tegen een betaalmuur aan of is de tijd beperkt dat je gratis online mag. Die beperking verschilt weer per vliegveld. Er zijn ook vliegvelden waarbij je eerst allerlei persoonlijke gegevens moet invullen voordat je verbinding moet maken. Soms beperkt zich dat tot een e-mailadres, soms willen ze echt álles van je weten. Moet je alleen een e-mailadres invullen? Verzin er dan eentje. Dat wordt vrijwel altijd geaccepteerd.

Wachtwoorden wifi-netwerken verzameld

Anil Polat is IT-veiligheidsingenieur en hij maakte in 2016 een kaart op Google Maps met wifi-netwerken en de bijbehorende wachtwoorden voor vliegvelden over de hele wereld. Handig voor de reiziger die niet z'n roaming aan wil zetten en daarmee dus een torenhoge rekening wil voorkomen. De lijst wordt constant door de community aangevuld en gecorrigeerd. Aangezien wachtwoorden constant veranderen is er dus geen 100% garantie dat een wachtwoord werkt.

Gebruik de app voor offline gebruik

De kaart is ook te downloaden als app voor iOS en Android zodat je offline kan zoeken naar gratis wifi. Elke keer als je de app opent wordt de map ververst als je reeds een internetverbinding hebt.

Dit artikel in je mailbox? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Ster advertentie
Ster advertentie