appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Radar Helpt #31: Zo gevaarlijk of ongevaarlijk zijn E-nummers nu echt

Radar Radio
woensdag 6 februari 2019 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Ze staan in vrijwel elke ingrediëntenlijst, maar wat zijn E-nummers eigenlijk? Moet je je zorgen maken om je gezondheid als je ziet dat er E-nummers in een product zitten en waarom worden ze eigenlijk toegevoegd?

#31 Zo gevaarlijk of ongevaarlijk zijn E-nummers nu echt

Er is al jarenlang een discussie gaande over E-nummers. Zijn ze nu wel of niet slecht voor je? Wat doen E300, E306, E261a, E163b, E163e, E163f, E440, E160a, E221, E941, E948 en E290 in je voedsel? Voedingsdeskundige Loethe Olthuis geeft in de nieuwste aflevering van Radar Helpt praktische informatie over de zin en onzin van E-nummers en geeft antwoord op de vraag of E-nummers gevaarlijk zijn of niet. Wist je dat er in chips een E-nummer in de vorm van een smaakversterker zit zodat je denkt 'die chips koop ik nog een keer'? Luister hierboven naar Radar Helpt #31.

Radar Helpt: in anderhalve minuut praktische informatie

Radar Helpt is de kortste podcast van Nederland met praktische informatie. Je krijgt van ons tips, hulp en advies bij de meest uiteenlopende consumentenzaken. Elke week publiceren we die in een podcast. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1