appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

DELA stelt onderzoek in na uitzending Radar

ANP Foto
zaterdag 3 november 2018 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Uitvaartonderneming DELA laat een onafhankelijk extern bureau een vervolgonderzoek uitvoeren. Dit gebeurt naar aanleiding van de uitzending van Radar op NPO Radio 1 vanmiddag.

DELA laat in het onderzoek ook de samenwerking met onderaannemers tegen het licht houden. Het gaat volgens DELA om twintig leveranciers. 

Radar besteedde in de uitzending op NPO Radio 1 aandacht aan verhalen van (ex-)medewerkers van DELA die zeggen dat er regelmatig vingerafdrukken worden vervalst. DELA zegt er niet bekend mee te zijn dat vingerafdrukken van overledenen worden gefingeerd. "Nabestaanden mogen vertrouwen op de echtheid van een vingerafdruk."

'DELA vervalst deels vingerafdrukken van overledenen'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1