appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Reporter Radio

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Geweldloos ontwapenen voor beginners

zaterdag 28 april 2018

Afgelopen week ging een video viraal van de arrestatie van de man die in Toronto op voetgangers inreed. Wat gebeurde er? Vlak nadat de 25-jarige Alek Minassian op Finch Avenue talloze mensen had geschept met zijn bus, stond hij oog in oog meteen politieagent. De dader riep dat hij een wapen op zak had en richtte dat vervolgens op de agent. Volgens ooggetuigen smeekte de dader om neergeschoten te worden door de agent. Dat deed de Canadese agent niet.

Uiteindelijk liet de dader zijn vermeende wapen vallen en kon hij worden gearresteerd door de agent. Deze werd vervolgens bejubeld om zijn koelbloedige optreden. Bij ons is Anja Nekeman, trainer in geweldloze communicatie en eigenaar van VINE coaching om uit te leggen hoe deze aanpak nu eigenlijk werkt. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1