appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Bureau Buitenland

Presentator: Sophie Derkzen

Luister terug

Wat nu? Deel 5: de ongelijkheid in de Verenigde Staten

woensdag 1 juli 2020

De corona-pandemie zet het leven in de hele wereld op zijn kop. De gevolgen van de virusuitbraak zijn tot nu toe ongekend, verstrekkend en nog lang niet voorbij. Daarom gaat Bureau Buitenland in deze serie op onderzoek uit. Van plek naar plek. Welke interessante veranderingen vinden er nu al plaats in Afrika, de Arabische wereld, Aziƫ of Europa zelf? Wat speelt zich buiten ons blikveld af, en wat zouden we daar van op kunnen steken? Een serie over wat een wereld met corona ons te bieden heeft.

In het vijfde deel spreken we Jonathan Mijs, als socioloog verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij vraagt zich af waar de publieke verontwaardiging blijft over de groeiende sociale ongelijkheid in de Verenigde Staten. Een ongelijkheid die door de pandemie nog veel scherper zichtbaar wordt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1