appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Presentator: Chris Kijne

Luister terug

Moldavië heeft een nieuwe regering. Twee zelfs

donderdag 13 juni 2019

In Moldavië komt de al maanden slepende regeringscrisis langzaam tot een hoogtepunt. Na mislukte pogingen om een regering te vormen en tussenkomst van rechters heeft het Oost-Europese land opeens twee regeringen. Om de chaos compleet te maken hielden maandag die twee kabinetten onafhankelijk van elkaar zitting in hoofdstad Chisinau. 

Oost-Europa-verslaggever Michiel Driebergen en hoogleraar politicologie Antoaneta Dimitrova van de Universiteit Leiden duiden het (geo)politieke steekspel in dit kleine land dat mag rekenen op de interesse van de EU maar ook op die van Rusland.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1