appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

AKK en het nieuwe verhaal bij Europa

vrijdag 15 maart 2019, 19:09 uur

Ze is hard bezig haar imago van 'mini-Merkel' van zich af te werpen: Annegret Kramp-Karrenbauer, kortweg AKK genoemd. AKK is pas een paar maanden partijvoorzitter van het CDU, maar ze laat nu al haar stem horen op Europees niveau. Het kreeg in Nederland weinig aandacht, maar afgelopen week kwam zij met een eigen verhaal over Europa. Een verhaal waarbij ze president Macron van Frankrijk en passant op de grenzen van zijn Europese toekomstdroom wees.

Hoe nieuw is dit Europa verhaal uit Duitsland, waar staat het voor en wat zegt het dat niet Merkel, maar juist AKK zich nu zo profileert?

Hanco Jurgens, van het Duitsland Instituut, is te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1