appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend

Bureau Buitenland

Presentator: Eric Arends

Luister terug

Wat tegenpolen Merkel en Poetin voor elkaar kunnen betekenen

donderdag 9 januari 2020, 19:16 uur

De wispelturigheid van  de Amerikaanse president Trump en zijn omstreden recente drone-aanval op de Iraanse generaal roept de vraag op wat effectieve buitenlandpolitiek is in deze tijden van geopolitieke krachtpatserij. Zaterdag ontmoeten twee tegenpolen in de buitenlandpolitiek elkaar: bondskanselier Merkel is te gast in Moskou, bij president Poetin. De twee wereldleiders hebben genoeg te bespreken, maar kunnen ze ook wat voor elkaar krijgen?

Hubert Smeetsvan kennisplatform Raam op Rusland en Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut, blikken vooruit en duiden deze onzekere geopolitieke tijden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1