appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Verkiezingen in Beieren: die Mutter aller Schlachten

donderdag 11 oktober 2018, 19:05 uur

De toekomst van Europa zou weleens beslecht kunnen worden in Beieren. Zondag zijn daar verkiezingen en de Christendemocraten van de CSU die daar al een halve eeuw heer en meester zijn, krijgen het moeilijk. In de campagne wordt daarom al gesproken over ‘de moeder van alle veldslagen’. Op rechts ligt het AfD op de loer, maar ook het interne geruzie tussen Seehofer en Merkel doet de partij geen goed. Groot verlies van de CSU kan gevolgen hebben voor de stabiliteit van de regeringscoalitie in Berlijn. En daarmee is de Beierse politiek relevant voor de rest van Europa.

Te gast zijn Marja Verburg van het Duitsland Instituut, de Beierse Michaela Drescher en de in Beieren wonende Nicky Gehla-Koster.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1