appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Bureau Buitenland

Verkiezingen in Algerije

maandag 1 mei 2017, 20:00 uur

Algerije gaat donderdag naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Met een waaier aan politieke partijen en maar liefst 12.000 kandidaten lijkt er keuze genoeg. Maar de verwachting is dat de Algerijnen massaal thuis zullen blijven. De economie staat er beroerd voor en het vertrouwen in de overheid is tot een nieuw dieptepunt gezakt. De grote vraag is nu: hoe lang is deze situatie nog houdbaar? Of gaan de verkiezingen van 4 mei misschien toch nog iets veranderen? 

We vragen het aan historicus en Algerije-deskundige Niek Pas, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. En VPRO-collega Saskia Houttuin, die een reportagereis maakte naar Algerije en de laatste ontwikkelingen op de voet volgt.

Foto: Eva Huson

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1