appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Bureau Buitenland

Kinderarbeid in Pakistan

maandag 16 januari 2017, 20:00 uur

De Nederlandse regering trekt de komende jaren tien miljoen Euro uit om wereldwijd het probleem van de kinderarbeid te bestrijden. Minderjarigen horen volgens ons op school. Maar hoe haalbaar zijn deze plannen in een land als Pakistan waar door toenemende armoede 1 op de 3 kinderen nie tnaar school gaat? In totaal 25 miljoen kinderen moeten er werken omdat hun familie anders niet genoeg te eten heeft. Lokale kinderorganisaties zetten daarom alternatieve onderwijsprojecten op voor werkende kinderen, zodat ze voor of na werktijd voor het eerst leren lezen en schrijven. Het compleet uitbannen van kinderarbeid noemen zij onrealistisch.

Een reportage van correspondent Wilma van der Maten over de 16-jarige Zubair. Hij werkt en gaat sinds kort voor het eerst in zijn leven naar school.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1