appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Luister terug

Noodhulp voor Jemen

dinsdag 3 april 2018

In het Zwitserse Geneve is vandaag bij een VN-donorconferentie geld ingezameld voor hulp aan Jemen. Minister Kaag is daar ook aanwezig en heeft 17 miljoen Euro namens Nederland toegezegd. Op dit moment vindt in Jemen de grootste humanitaire crisis ter wereld plaats, als gevolg van de aanhoudende gevechten tussen een door Saudische-geleide coalitie tegen de Jemenitische Houthi- beweging.

Serge Veldhuizen, veiligsheidsadviseur in Jemen voor Handicap International, een organisatie die hulp biedt in Jemen, vertelt waarom geld alleen niet genoeg is. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1