appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Chaos in de multipolaire wereldorde

donderdag 13 augustus 2015, 21:07 uur

De wereld lijkt momenteel erg instabiel met een reeks aan conflicten in het Midden-Oosten, de patstelling tussen Rusland en het westen over Oekraïne, en de toenemende spanning in de Zuid-Chinese Zee. De Verenigde Staten zijn niet langer de supermacht die bepalen hoe het er in de wereld aan toe gaat. Andere grootmachten wedijveren met Amerika om invloed. En dan zijn er de jihadisten van Islamitische Staat die een territorium hebben veroverd zo groot als het Verenigd Koninkrijk en duizenden jongeren uit het westen hebben weten te verleiden om aan hun zijde mee te vechten. 

Kortom chaos genoeg en tijd om orde in ons denken te scheppen. Dan doen we vanavond met behulp van iemand die zich hier professioneel mee bezighoudt: Rik Coolsaet, hoogleraar internationale betrekkingen bij de universiteiten van Gent en Brussel.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1