appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Bureau Buitenland

De nieuwe generatie Franse Moslims

woensdag 24 juni 2015, 21:12 uur

Frankrijk kent met bijna 5 miljoen mensen de grootste moslimgemeenschap van Europa. Maar die gemeenschap voelt zich in de hoek gedrukt, zeker sinds de aanslag door moslimextremisten op het satirische weekblad Charlie Hebdo een half jaar geleden.

Onder Franse moslims staan nu steeds meer jongeren op die met woorden en daden van zich laten horen. Het is een nieuwe generatie zelfbewuste moslims – die hun plaats opeisen in de Franse maatschappij. Correspondent Frank Renout zocht deze ‘angry young muslims’ op in de straten van Parijs en maakte een reportage.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1