appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Strips in de strijd tegen seksueel geweld in India

dinsdag 16 juni 2015, 21:50 uur

Een stripboek waarin een verkracht meisje de hulp van de goden inroept. Dat kan volgens de Amerikaans-Indiase kunstenaar Ram Devineni bijdrage aan een oplossing voor verkrachte vrouwen in India. Behalve een stripboek maakte Devineni ook een film. "Als jonge Indiërs horen dat er een meisje is verkracht, denken ze vaak: ‘Had ze maar niet allen naar huis moeten lopen".

India-kenner Annette van der Hoek woont in Delhi en is even in Nederland. Zij komt uitleggen hoe het stripboek en de film verkrachte vrouwen kunnen helpen.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1