appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

De mislukking van het Internationale Strafhof

dinsdag 16 december 2014, 21:37 uur

Aanklager Fatou Bensouda van het Internationaal Strafhof staakt voorlopig het onderzoek in de Sudanese regio Darfur. Dat nieuws kwam een week nadat het Strafhof in Den Haag de zaak tegen de Keniaanse president Kenyatta liet vallen. Ze kreeg het bewijs niet rond. Sinds de oprichting van het Strafhof twaalf jaar geleden, zijn er nog maar twee verdachten veroordeeld voor oorlogsmisdaden.

Het gaat niet goed met het Internationaal Strafhof. Zoveel is duidelijk. Journalist Tjitske Lingsma volgde het Strafhof vier jaar lang en schreef er het boek All Rise over.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1