appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Bureau Buitenland

Bodo Ramelow: een bedreiging voor Merkel?

donderdag 4 december 2014, 21:19 uur

Morgen vindt in Duitsland een historische gebeurtenis plaats: in de oostelijke deelstaat Thüringen zijn de conservatieven uitgesloten van de coalitie en wordt een extreemlinkse politicus benoemd tot minister-president.

Bodo Ramelow heet deze man van Die Linke. Hij staat bekend als pro-Rusland, anti-NAVO, en in de Duitse pers wordt gesproken over een mogelijke bedreiging voor de conservatieven van het CDU in de Bondsdag. Want als dit linkse experiment in Thüringen slaagt, kan de formatie zomaar een blauwdruk worden voor de verkiezingen van 2017.
 
Daarover in Bureau Buitenland een gesprek met Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1