appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Reportage Hongarije

dinsdag 18 november 2014, 21:02 uur

Ook gisteren demonstreerden weer duizenden mensen in Boedapest tegen de regering van Orban. De demonstranten vrezen anti-liberale maatregelen en verzetten zich tegen corruptie en nepotisme in het land.

Vijfentwintig jaar geleden was Victor Orban nog een van de Hongaarse studentenleiders die in opstand kwam en daarmee de val van het communisme inluidde. Maar in hoeverre is EU-lidstaat Hongarije onder zijn leiding nu op weg om een autocratie te worden zoals Rusland onder Poetin? Een reportage van correspondent Mitra Nazar.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1