appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Burkina Faso: start Afrikaanse lente?

dinsdag 4 november 2014, 21:07 uur

In de straten van Ouagadougou is het weer rustig. De door volksprotesten afgetreden president Compaoré gaat plaatsmaken voor een tijdelijke burgerregering. Daar heeft het leger twee weken de tijd voor gekregen van de Afrikaanse Unie.
 
Net zoals Compaoré goochelen ook andere langzittende Afrikaanse staatshoofden met de grondwet, zodat zij langer aan de macht kunnen blijven. Wat betekenen de ontwikkelingen in Burkina Faso voor deze landen? Luidt Burkina Faso het begin in van een Afrikaanse lente?  

Daarover een gesprek met antropoloog Sabine Luning, verbonden aan de Universiteit Leiden. En met Afrikajournalist Bart Luirink, hoofdredacteur van ZAM Magazine.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1