appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Bureau Buitenland

Een panic button als oplossing? en BMDW India

donderdag 1 mei 2014, 21:05 uur

Nederland staat aan kop van de ranglijst voor Persvrijheid. Dat meldt de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Freedom House vandaag in haar jaarlijkse rapport. De toon van het rapport is verder vrij somber. Wereldwijd daalde het niveau van de persvrijheid tot het laagste in tien jaar.

Reden genoeg dus om na te denken over hoe we andere landen kunnen helpen aan een vrijere berichtgeving. Dave Hardy van Amnesty International denkt na hoe techniek activisten en journalisten kan helpen in crisissituaties. Morgen presenteren ze de Panic Button.

Seksuele intimidatie is een groot probleem in India. Zeven op de tien vrouwen hebben slechte ervaringen. Dat meldde de Times of India onlangs na een online onderzoek. Alleen negentig procent van de gevallen werden nooit officieel gemeld. Een klein groepje onderzoekers in Bangalore probeert een oplossing te vinden voor het probleem. Ze ontwierpen de Converstation. Redacteur Luuk Ex sprak onderzoekster Sruthi Krishnan. Zij legde hem uit wat de Converstation precies is en hoe het vrouwen in India gaat helpen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1