appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Luister terug

Indonesische boeren dupe van palmolie-industrie

maandag 26 maart 2018

Palmolie is big business. Palmolie zit in zeep, koekjes, shampoo, pindakaas en sauzen. In schoonmaakmiddelen, margarine en cosmetica. Het heeft een duurzaam imago omdat het voor biodiesel en groene stroom wordt gebruikt. Maar de productie van palmolie leidt ook tot ontbossing en landjepik door grote bedrijven. En veel kleine boeren accepteren dat niet meer. Bijvoorbeeld op het Indonesische eiland Sulawesi, waar verslaggever Jacqueline Maris op onderzoek ging.

Arend van Wijngaarden, voorzitter van CNV Internationaal geeft een reactie op de reportage over palmolie en de rol van Nederland met de palmolie-industrie in Sulawesi.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1