appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Terug naar Boulgou

Sarah Haaij en Saskia Houttuin
woensdag 29 november 2017 | VPRO | Sarah Haaij & Saskia Houttuin

Het is één van de belangrijkste prioriteiten van het buitenlandbeleid van ons nieuwe kabinet: het bestrijden van de grondoorzaken van migratie, en dan met name van migratie uit landen in Afrika. De Europese Unie pompt met het EU Trust Fund For Africa miljarden euro’s in maatregelen - van grensbewaking tot ontwikkelingsprojecten - om de komst van migranten naar Europa te beperken.

Deze week zijn Europese en Afrikaanse regeringsleiders bijeen in Ivoorkust voor een speciale top over deze kwestie. Namens Nederland zijn premier Mark Rutte en buitenlandministers Halbe Zijlstra en Sigrid Kaag aanwezig. De inzet van Europa: oplossingen vinden om er voor te zorgen dat migranten uit Afrika niet meer illegaal naar Europa reizen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Kijk hier naar de reportage

Tekst loopt verder onder de afbeelding 

In het West-Afrikaanse land Burkina Faso, waar migranten vandaan komen maar ook doorheen reizen, wordt niet gesproken van een migratiecrisis. Integendeel: daar is migratie een realiteit van alledag en bovendien een ontwikkelingsmodel.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze reportage is mede mogelijk gemaakt door het Postcode Loterij Fonds voor journalisten en het Matchingfonds van De Coöperatie. In december verschijnt in het blad OneWorld een stuk van beide makers over het EU-migratiebeleid in Burkina Faso. 

Luister hier naar de reportageTerug naar Boulgou

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1