appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nederlandse arts werkend in New York: 'zelfs patiënten in de cafetaria'

EPA
maandag 6 april 2020 | NOS | Felicia van der Graaf

Bijna tienduizend doden zijn al geteld in de Verenigde Staten. Waarvan veruit de meeste in New York, daar stierven zeker 2500 mensen aan het virus. En dan moet de piek nog komen.

Nederlandse arts werkend in New York 'zelfs patiënten in de cafetaria'

De Nederlandse Robert Hiensch is arts op de eerste hulp in het Mount Sinai Hospital in New York. "Het is zwaar", vertelt hij in Nieuws en Co. "We werken allemaal zeker twee keer zoveel." Op dit moment liggen er in elke kamer van het ziekenhuis coronapatiënten. "Zelfs in de cafetaria en de kamers voor conference calls."

Bekijk het gesprek hier:

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1