Buitenland
NOS

Afgesloten van de buitenwereld door corona: 'Alsof je in een Netflix-serie zit'

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Afgesloten van de buitenwereld door corona: 'Alsof je in een Netflix-serie zit'

"Alsof je een Netflix-serie zit te bingen en er opeens middenin zit", zo omschrijft de in Italië woonachtige Nederlander Pieter van Geet de situatie in zijn gemeente. Hij woont in Castell'Arquato, vlakbij het gebied dat nu is afgesloten vanwege corona.

In het NOS Radio 1 Journaal vertelt hij dat zijn Italiaanse vrienden vrij koel blijven: "Ze maken zich nog niet zoveel zorgen, zolang ze hun espresso hebben is het prima."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correspondent Mustafa Marghadi heeft een hele andere ervaring. Hij is afgereisd naar de Noord-Italiaanse regio Lombardije, waar het rustig op straat is en alle mondkapjes zijn uitverkocht. "Mensen nemen het zekere voor het onzekere", vertelt hij. "Ze gaan minder naar buiten. Als ze wel de deur uitgaan, is dat om te hamsteren bij supermarkten of mondkapjes en handgel te kopen." Volgens Marghadi hangen bij veel apotheken bordjes dat alle mondkapjes zijn uitverkocht.

Correspondent Mustafa Marghadi over corona

Gisteravond zette Oostenrijk een internationale trein stil aan de grens met Italië nadat bij twee passagiers koorts was vastgesteld. Ze waren in Verona van boord gehaald en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Na een paar uur vertraging mocht de trein alsnog verder reizen naar eindbestemming München, waar hij in de loop van de nacht aankwam. De twee vrouwen die in Verona van boord gingen, bleken overigens niet het coronavirus te hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie