appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sumatra en Java vrezen tsunami na zeebeving met kracht van 6,8

AFP
vrijdag 2 augustus 2019 | NOS | NTR | Redactie

In Indonesië is een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor de kust van Sumatra en Java. In zee werd een aardbeving gemeten met een kracht van 6,8.

Er zijn geen slachtoffers gemeld.

Het centrum van de beving lag op 43 kilometer diepte op zo'n 227 kilometer van de stad Teluk Betung, meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS. Schokken zijn ook in de hoofdstad Jakarta gevoeld.

Luister vanaf 16:00 naar Nieuws en Co voor updates vanuit Indonesië.

Mensen in het kustgebied in de regio Banten in West-Java moeten vanwege het tsunamigevaar zo snel mogelijk naar hoger gelegen gebieden gaan.

Vulkaanuitbarsting

De regio is nog niet bekomen van een tsunami in december. Door een vulkaanuitbarsting van de Anak Krakatau, tussen Sumatra en Java, viel een deel van de berg in zee.

Metershoge golven tastten meer dan 300 kilometer van de kustlijnen van Sumatra en Java aan. 40.000 mensen raakten dakloos door het natuurgeweld.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1