Buitenland
NOS

Alle Nederlandse toeristen op Sri Lanka worden teruggevlogen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Alle Nederlandse toeristen op Sri Lanka worden teruggevlogen

Alle 400 tot 500 Nederlandse toeristen die nog op vakantie zijn op Sri Lanka worden vanaf morgen teruggevlogen naar huis. Het Calamiteitenfonds bevestigt een bericht in De Telegraaf van die strekking.

Frank Oostdam, directeur ANVR, over het terughalen van toeristen uit Sri Lanka

Directeur Reuver van het Calamiteitenfonds zegt dat reisorganisaties de toeristen vanaf morgen naar Nederland terughalen. De kosten daarvoor komen bij het Calamiteitenfonds terecht.

Volgens voorzitter Oostdam van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) worden zondag meer dan 100 toeristen opgehaald met een vliegtuig van TUI. De hele operatie duurt volgens hem een dag of vijf.

Reisadvies aangepast

Omdat de veiligheidssituatie in heel Sri Lanka "onvoorspelbaar en onzeker" is, adviseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag vanavond nog om alleen naar het land te reizen als dit noodzakelijk is. Vanaf morgen worden de Nederlanders gerepatrieerd als gevolg van het aangescherpte reisadvies.

Er zijn "nieuwe berichten dat het risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen groot is. Ook houdt men rekening met religieuze wraakacties", schrijft het ministerie.

Het reisadvies is van geel, waarbij wordt gewaarschuwd voor risico's, veranderd in oranje. Dat betekent dus: alleen reizen als het echt nodig is.

Ster advertentie
Ster advertentie