Buitenland

'Zeker niet voor het eerst dat de coalitie in Jemen veel burgerslachtoffers maakt'

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zeker niet voor het eerst dat de coalitie in Jemen veel burgerslachtoffers maakt'

[NOS - NTR] Bij een luchtaanval op een bus en een drukke markt in het noordwesten van Jemen zijn naar schatting tientallen doden en gewonden gevallen. Zowel volgens het Rode Kruis als een Jemenitische overheidsfunctionaris zijn er meerdere kinderen om het leven gekomen. Er zou een schoolbus zijn geraakt.

De aanval is uitgevoerd door de militaire coalitie die onder leiding van Saudi-Arabië tegen de Houthi-rebellen vecht. "Het is zeker niet voor het eerst dat de coalitie veel slachtoffers maakt door burgerdoelen te bombarderen", zegt correspondent Marcel van der Steen in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co.

"Inwoners van Saudi-Arabië durven zich er niet over uit te spreken"

Het offensief was bedoeld om raketinstallaties uit te schakelen. Daarmee werd de stad Jizan in het zuiden van Saudi-Arabië bestookt. Daarbij kwam een persoon om het leven.

"Er worden regelmatig raketten vanuit rebellengebied in Jemen afgevuurd op Saudi-Arabië", zegt Van der Steen. "Meestal worden de projectielen onderschept, maar gisteren niet." De luchtaanval was een reactie op de raketaanval van gisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie