appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Brainwash Zomerradio

Hoofdgast: humanistisch hoofdkrijgsmachtraadsman Erwin Kamp

vrijdag 5 augustus 2016, 00:00 uur

Erwin Kamp (1966) is humanistisch geestelijk verzorger bij Defensie. Hij is raadsman en ‘praatpaal’ op missies waar militairen veel op hun bord kunnen krijgen. Hij behoedt ze voor te grote idealen, die volgens hem alleen maar tot teleurstelling leiden. Hij praat met ze over onderwerpen zoals: waarom ga je op uitzending, wat ga je doen, hoe kom je straks weer thuis? 

Begin juni dit jaar is hij Hoofdkrijgsmachtraadsman (HKRM) geworden: de baas van alle humanistisch geestelijk verzorgers binnen de krijgsmacht. In 2012 kwam zijn boek ‘Na De Missie: Tips en Tools voor Militairen, Veteranen en het Thuisfront’ uit. 

Tijdens Brainwash Zomerradio mag het nummer ‘In A New York Minute’ niet ontbreken, dat Don Henley al in 1989 schreef. Kamp ziet dit nummer als iconisch ziet voor zijn werk. Het nummer verscheen na 9/11 opnieuw in de hitlijsten. De aanslagen zorgden ervoor dat Kamp en vele andere Nederlandse militairen werden uitgezonden naar Irak en Afghanistan.

De muziekkeuze van Erwin Kamp:

  • Dire Straits - Brothers in Arms
  • David Sylvian - Wave
  • Van Morrisson - Have I Told You Lately
  • Roxy Music - More Than This
  • Don Henley - New York Minute
  • Dead Can Dance - The Host of Seraphim
  • De Dijk - Niemand in de Stad
  • Ludovico Einaudi - Mountain


Hoofdgast: humanistisch hoofdkrijgsmachtraadsman Erwin Kamp - deel 2


Hoofdgast: humanistisch hoofdkrijgsmachtraadsman Erwin Kamp


Lees meer over:
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1