Cultuur & Media
NOS

Boeken over Teevendeal, Syriëgangers en Jan Schaefer op shortlist Brusseprijs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boeken over Teevendeal, Syriëgangers en Jan Schaefer op shortlist Brusseprijs

De jury van de Brusseprijs 2018 - bestaande uit Jutta Chorus, Yasmina Aboutaleb en Eelco Bosch van Rosenthal - heeft vijf boektitels gekozen die kans maken op de prijs voor het beste journalistieke boek. Uit 166 inzendingen zijn in totaal zes auteurs genomineerd voor de shortlist.

Het gaat om onder meer journalisten Johan van de Beek en Claire van Dyck. Zij schreven het boek Sultan en de lokroep van de jihad over Syriëgangers. De ander genomineerden zijn:

  • Peter Brusse met Onder de mensen: M.J. Brusse (1873-1941) journalist. In het boek keert Peter Brusse terug naar de dagen van zijn vader.
  • De rekening voor Rutte: De Teevendeal, het bonnetje en de politieke prijs voor leugens van Bas haan. Drie VVD'ers traden af vanwege de bonnetjesaffaire.
  • Louis Hoeks met ‘In geouwehoer kun je niet wonen’. Het leven van Jan Schaefer. In het boek legt Hoeks het leven van de energieke banketbakker en staatssecretaris Jan Schaefer bloot.
  • En Niels Posthumus met Liefdes verdriet: Verliefdheid, relaties en seks in het Zuid-Afrika van na de apartheid, waarin Posthumus de invloed van apartheid op seks en liefde onderzoekt.

De prijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Wie de Brusseprijs 2018 wint, maakt juryvoorzitter Jutta Chorus op 9 juni bekend, in een speciale uitzending van het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen vanuit Studio Desmet te Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie