Cultuur & Media

Prijsvraag: Wat is jouw mooiste natuurfragment in een boek?

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Prijsvraag: Wat is jouw mooiste natuurfragment in een boek?

Een omschrijving van een landschap waar je kippenvel van krijgt. Of een tafereel met wilde dieren dat je telkens herleest, omdat je er geen genoeg van krijgt.

NPO Radio 1 zoekt natuurfragmenten van luisteraars die boeken lezen. Omdat natuur het thema is van de boekenweek dit jaar. De Boekenweek is van 10 tot 18 maart.

Hoe werkt het?

1. Struin door je boekenkast op zoek naar een paar zinnen over de natuur die ooit indruk maakten.

2. Stuur deze zinnen naar ons op. Dat kan via natuurinboek@radio1.nl of onderstaand formulier. En vertel erbij waarom je dit fragment kiest.

3. We zetten een selectie van de ingezonden natuurfragmenten uit boeken op onze site.

4. Een aantal luisteraars wordt gevraagd om hun ingezonden fragment voor te lezen en toe te lichten in een van onze programma's. Vroege Vogels, Nooit Meer Slapen, Nieuwsweekend en Kunststof doen mee.

5. Onder de inzendingen verloten we een aantal koptelefoons.

Majestueus beeld

NPO Radio 1-presentator Mieke van der Weij (Nieuwsweekend) bijt het spits af. Zij kiest als haar favoriete natuurfragment de eerste zin uit de klassieker De stille kracht van Louis Couperus:

Mieke van der Weij: "Deze zin roept niet alleen een majestueus beeld op, maar je voelt meteen als lezer dat er een enorm drama aankomt. Waar bloed aan te pas komt, of siri (!) en hartstocht…. Zo'n zin maakt nieuwsgierig naar het verhaal."

Kees Siebesma uit Zwolle stuurde een fragment in uit een bundel van A.L. Snijders:

{rsform 19}

Insturen voor de prijsvraag

Je kunt nog tot vrijdag 16 maart 12.00 uur je favoriete natuurfragment insturen via het formulier voor de Boekenweek-prijsvraag of door een email te sturen naar natuurinboek@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie