appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
STER Advertentie

Prijsvraag: Wat is jouw mooiste natuurfragment in een boek?

Bron: NPO Radio 1
donderdag 1 maart 2018 | NPO Radio 1 | Redactie

Een omschrijving van een landschap waar je kippenvel van krijgt. Of een tafereel met wilde dieren dat je telkens herleest, omdat je er geen genoeg van krijgt.

NPO Radio 1 zoekt natuurfragmenten van luisteraars die boeken lezen. Omdat natuur het thema is van de boekenweek dit jaar. De Boekenweek is van 10 tot 18 maart.

Hoe werkt het?

1. Struin door je boekenkast op zoek naar een paar zinnen over de natuur die ooit indruk maakten.

2. Stuur deze zinnen naar ons op. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of onderstaand formulier. En vertel erbij waarom je dit fragment kiest.

3. We zetten een selectie van de ingezonden natuurfragmenten uit boeken op onze site.

4. Een aantal luisteraars wordt gevraagd om hun ingezonden fragment voor te lezen en toe te lichten in een van onze programma's. Vroege Vogels, Nooit Meer Slapen, Nieuwsweekend en Kunststof doen mee.

5. Onder de inzendingen verloten we een aantal koptelefoons.

Majestueus beeld

NPO Radio 1-presentator Mieke van der Weij (Nieuwsweekend) bijt het spits af. Zij kiest als haar favoriete natuurfragment de eerste zin uit de klassieker De stille kracht van Louis Couperus:

Mieke van der Weij: "Deze zin roept niet alleen een majestueus beeld op, maar je voelt meteen als lezer dat er een enorm drama aankomt. Waar bloed aan te pas komt, of siri (!) en hartstocht…. Zo'n zin maakt nieuwsgierig naar het verhaal."

Kees Siebesma uit Zwolle stuurde een fragment in uit een bundel van A.L. Snijders:

 

Doe mee met de boekenweek-prijsvraag

naam
Invalid Input

e-mailadres
Invalid Input

natuurfragment
Invalid Input

Insturen voor de prijsvraag

Je kunt nog tot vrijdag 16 maart 12.00 uur je favoriete natuurfragment insturen via het formulier voor de Boekenweek-prijsvraag of door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1