Cultuur & Media

Drie leestips voor het weekend

foto: Googlefoto: Google
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie leestips voor het weekend

[AVROTROS] De volgende boeken heeft Thomas besproken:

Lisa Appignanesi – Een zaak van liefde

De Canadese schrijfster Lisa Appignanesi reconstrueert drie geruchtmakende rechtszaken uit het eind van de negentiende en begin van de twintigste eeuw. Drie misdaden die werden gepleegd uit hartstocht. Daarbij stelt ze de vraag centraal: waar ligt de grens tussen gek en slecht? Het resultaat is een zeer lezenswaardig boek, bijzonder gedetailleerd, vol dramatische verhalen over bezeten vrouwen en obsessieve liefde.


Peter Terrin – Yucca

Vlaming Peter Terrin schreef met Yucca een omvangrijke en ambitieuze roman. Een roman bomvol personages en plotlijnen, ziekte en dood en liefde, misdaad en moord. De twee belangrijkste verhaallijnen ontspringen beide aan eerder werk van Terrin. De ex-gedetineerde Viktor is dezelfde uit Terrins roman Blanco, conceptueel kunstenares Renée is het meisje dat in Post Mortem een hersenbloeding krijgt. De roman bestaat uit prachtige scherven, maar de losse elementen willen niet één geheel vormen.

Ruud Gullit – Kijken naar voetbal

Oud-voetballer en oud-coach Ruud Gullit verdient zijn brood tegenwoordig als voetbalanalist op de Nederlandse, Engelse en Arabische televisie. In dit boek profileert hij zich vooral als man van de analyse, maar de interessantste stukken zijn eigenlijk die, waarin hij over zijn voetbalcarrière vertelt. Als klein jongetje begonnen bij Meerboys in de Amsterdamse Watergraafsmeer, via Haarlem, Feyenoord en PSV naar de sterrenteams van AC Milan en Chelsea.

Ster advertentie
Ster advertentie