appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

MKB Nederland: laat maximum van 100 mensen los

anp
woensdag 10 juni 2020 | KRO-NCRV | Pepijn van den Brink

Het kabinet moet het maximum van 100 mensen bij evenementen loslaten. Dat zegt voorzitter van MKB Nederland, Jacco Vonhof in 1 op 1. "Laat nou het aantal niet leidend zijn, maar de manier waarop je ze faciliteert."

"Je hoeft ze niet alle duizend tegelijk toe te laten, je kunt bijvoorbeeld werken met tijdsloten en looproutes", zegt Vonhof.

MKB Nederland: Laat maximum van honderd mensen los

"Het zou mijn voorkeur hebben om evenementen met meer dan 100 mensen weer toe te staan, onder gecontroleerde omstandigheden. Zo niet, dan moet er compensatie komen. Het is hom of kuit."

Niet uit te leggen

Vonhof vindt de coronamaatregelen onnavolgbaar. "Het is niet uit te leggen dat in vliegtuigen veel mensen dicht op elkaar mogen zitten, en in een touringcar niet. Dat je niet met zijn drieën dicht bij elkaar in het park mag zitten, maar wél met duizenden tegelijk op de Dam."

"Ik kan helemaal niemand meer wat uitleggen", vervolgt Vonhof. "In Van der Valk mogen vier zalen wél worden gebruikt door ieder dertig mensen, maar op een schip met even veel zalen mag dat niet. En in Nederland hanteren we 1,5 meter, terwijl dat in een ander land 2 meter is, of juist maar 1 meter."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1