appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Hamsteren: wel of niet nodig?

ANP
vrijdag 13 maart 2020 | NOS | redactie

Ook in veel supermarkten zijn de gevolgen van het coronavirus zichtbaar. Gisteravond en vanochtend zijn veel mensen extra boodschappen gaan inslaan. Is dat overdreven?

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Presentator Jurgen van den Berg sprak er vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal over met Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens Jansen is hamsteren nergens voor nodig. "Er is genoeg voedsel en je kunt elke dag gewoon je boodschappen doen."

Supermarkten kunnen piekperiodes heel goed aan, zegt hij. "Je moet het nu zien als een kerstperiode in het voorjaar. Daarbij exporteren we in Nederland meer dan vier keer zoveel als we hier consumeren. Dus er is genoeg voedsel beschikbaar. Voorlopig zitten we echt safe."

Pinnen

Voor het personeel worden wel wat maatregelen genomen. Zo zit er geen overlap meer tussen de ploegendiensten. Ook doen supermarkten de oproep aan klanten om vooral te pinnen. Zo hoeven kassières geen geld in de hand te houden.

Hamsteren: wel of niet nodig?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1