Binnenland

Podcast De Dag: De lange weg naar het MH17-proces

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De lange weg naar het MH17-proces

[NOS] Direct nadat vlucht MH17 op 17 juli 2014 werd neergehaald begint het onderzoek naar wat er is gebeurd en wie er verantwoordelijk is.

{podcast audio="125143" caption="#536 - De lange weg naar het MH17-proces" }

En dat is geen gemakkelijke klus, zeker niet omdat Rusland het onderzoek probeert te hinderen, beïnvloeden en zelfs saboteren. Maar nu, zes jaar later, begint maandag eindelijk het proces; een strafproces, volgens het Nederlandse recht, in Nederland dus.

Vier verdachten

Er zijn vier verdachten gedagvaard: drie Russen en een Oekraïner. De Russen hebben alle drie banden met Russische geheime diensten. Ze zijn aangeklaagd voor het uit de lucht schieten van een vliegtuig en moord op 298 inzittenden.

Hugo van der Parre is onderzoeksjournalist bij de NOS en volgt dit dossier al sinds de dag van de ramp. In podcast De Dag reconstrueert hij de lange weg tot aan de start van het proces maandag en wat we weten over de verschillende onderzoeken tot nu toe.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie