Binnenland
NOS

Mistig begin van 2020, hulpdiensten op verschillende plaatsen belaagd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mistig begin van 2020, hulpdiensten op verschillende plaatsen belaagd

Grote delen van het land hebben het nieuwe jaar in dichte mist ingeluid. Het KNMI had voor Friesland, Groningen en Drenthe code rood afgekondigd, soms was het zicht daar minder dan tien meter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanwege de mist was het de vraag of het Nationale Vuurwerk in Rotterdam zou doorgaan, maar de ergste mist trok weg en tienduizenden mensen zagen de show. Ook bij de Hofvijver in Den Haag ging de vuurwerkshow gewoon door.

Botsingen

Door de mist waren er gisteravond kettingbotsingen op de A7 en A32. Tientallen auto's klapten op elkaar. Op de A32 kwam een vrouw uit Friesland om het leven en vielen meerdere gewonden.

Presentator Mark Visser sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met Ingrid Koenen van de politie.

Code rood: dichte mist zorgt voor problemen op de weg

Hulpverleners belaagd

Er is geen overzicht van alle incidenten, maar de politie greep op meerdere plaatsen in. Zo kwam de Mobiele Eenheid in actie bij een autobrand in Utrecht. De ME stond hulpverleners bij die in de wijk Kanaleneiland met vuurwerk werden belaagd. Ook in onder meer Vianen, De Bilt, Ede en Zeist werden hulpverleners bekogeld.

Eerder op de avond werd in Den Haag de brandweer bij een van de autobranden in de stad met vuurwerk belaagd. Onduidelijk is hoe veel autobranden er waren.

Den Haag

Na een rumoerige maand in de Haagse wijk Duindorp heeft de politie daar op oudejaarsavond extra gecontroleerd op toegangswegen om te voorkomen dat relschoppers de wijk binnenkwamen. Die controles zijn in de loop van de avond beëindigd. Aanvankelijk was in de wijk veel politie aanwezig, later werd dat minder. Volgens de politie waren er in de wijk geen grote incidenten.

Verslaggever Martijn van der Zande was vannacht in Den Haag en deed verslag in het NOS Radio 1 Journaal.

Hoe was de nieuwjaarsnacht in Den Haag?

Ster advertentie
Ster advertentie