Binnenland
NOS

25 verstekelingen gevonden in koelcontainer op veerboot Vlaardingen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 25 verstekelingen gevonden in koelcontainer op veerboot Vlaardingen

Op een veerboot die onderweg was van Vlaardingen naar de Engelse haven Felixstowe is een groep van 25 verstekelingen aangetroffen. Ze zijn in een koelcel op een vrachtwagencombinatie gevonden. Vanaf het schip kwam het bericht dat er geen doden zijn, meldt de veiligheidsregio.

Presentator Jurgen van den Berg sprak er vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal over met burgemeester Annemiek Jetten.

Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hun situatie zou niet zorgelijk zijn. Het lijkt te gaan om een groep mannen.

Het is onbekend wat hun nationaliteit is. "Het lijkt erop dat de groep mannen die ik zag worden afgevoerd, uit het Midden-Oosten komt", zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Sommigen hadden zilverkleurige reddingsdekens om tegen de kou.

Speurhonden

De bemanning heeft de verstekelingen buitengaats gevonden toen het schip een paar kilometer onderweg was. "Waarschijnlijk hoorden ze geluiden uit de koelcontainer komen", zegt een politiewoordvoerder. Het schip, de Britannia Seaways, is daarna teruggekeerd naar Vlaardingen.

De chauffeur van de vrachtwagencombinatie is door de politie aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Ook de verstekelingen zijn door de politie aangehouden. Zij slapen vannacht op een politielocatie. "Morgen proberen we hun identiteit vast te stellen", zegt de politiewoordvoerder.

Hulpdiensten

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de Vulcaanhaven. Minstens twintig ambulances waren aanwezig vanuit verschillende regio's.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

25 verstekelingen aangetroffen op veerboot vanuit Vlaardingen

Ster advertentie
Ster advertentie