Binnenland
NOSNTR

Nederlandse reizigers in onzekerheid: 'Komende uren meer duidelijkheid'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse reizigers in onzekerheid: 'Komende uren meer duidelijkheid'

Voor Nederlandse reizigers die momenteel via Thomas Cook of Neckermann in het buitenland zitten of binnenkort een reis hebben geboekt, is er vooralsnog geen duidelijkheid of de reisorganisatie blijft bestaan. "Die komt de komende uren", zegt Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR. "Dus houd vooral de sites van die reisorganisaties goed in de gaten."

Vannacht werd duidelijk dat Thomas Cook, waar Neckermann onder valt, al zijn activiteiten stopt vanwege financiële problemen. "Dit is een enorme klap. Het is echt een icoon van de reiswereld", zei Oostdam.

In een verklaring bood Peter Fankhauser, CEO van Thomas Cook, vanochtend zijn excuses aan aan de 21.000 werknemers. "Jullie hebben allemaal zo hard gevochten om van Thomas Cook een succes te maken. Ook zeg ik sorry tegen al onze klanten en degenen die nu via ons op vakantie zijn."

Gestrand in Alanya

De Nederlander Robin van den Herik is via Neckermann, dat op de website laat weten geen nieuwe boekingen meer te accepteren, op vakantie op de Malediven. Daar is nog niks te merken van een eventueel faillissement. "Als het goed is, komt er vanochtend iemand van Neckermann om ons bij te praten."

In Nieuws en Co belt Petra Grijzen met Stephanie. Ze is via Neckermann op vakantie in Alanya en weet nog niet of ze mag blijven.

Zenuwachtig

Fatma Ben Amor zit momenteel op Mallorca. "We zitten met zijn tweeën in een hotel in Palma. Daar zitten vooral veel Britten die je heel zenuwachtig rond ziet lopen en heel veel ziet bellen", vertelde ze.

Er is veel onduidelijkheid over haar terugreis van woensdag. "Zoals het nu lijkt, gaat onze vlucht nog gewoon. Ik heb geboekt via D-Reizen. Die heb ik gebeld en daar vertelden ze mij dat sommige Transavia-vluchten geannuleerd zijn."

Maar volgens Transavia zijn er helemaal geen problemen. "Ik kreeg zelfs al de gegevens van de bus die ons naar het vliegtuig brengt. Er is dus veel tegenstrijdigheid in de berichten", vertelde de Nederlandse.

Zelf had ze op een ander einde van haar vakantie gehoopt. "Hierdoor is het plezier er wel vanaf. Ik ben alleen maar bezig met het checken van het nieuws en het kijken op sociale media. Elke keer als ik een berichtje op mijn telefoon krijg, slaat mijn hart over."

Ster advertentie
Ster advertentie