Binnenland
KRO-NCRV

President Algemene Rekenkamer: Gebruik van privételefoon in het buitenland is naïef

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. President Algemene Rekenkamer: Gebruik van privételefoon in het buitenland is naïef

Naasten van Nederlandse militairen zijn thuis telefonisch lastiggevallen over de missie in de Baltische Staten, schrijft De Telegraaf. Dat zou gebeurd zijn nadat de militairen hun privételefoon gebruikten om hun partners te bellen. "Naïef", zegt Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer in Spraakmakers op NPO Radio 1. Volgens Visser houden veel mensen geen rekening met de gevolgen van het gebruik van hun eigen telefoon in het buitenland.

Stand.nl: Dit VN-voedselrapport gaat voor de grote ommekeer zorgen

Visser reageert op het nieuws van De Telegraaf dat partners van Nederlandse militairen thuis telefonisch zijn lastiggevallen over de missie in de Baltische Staten. De krant schrijft dat dat gebeurde nadat de luchtmachtpiloten hun eigen telefoon gebruikten om het thuisfront te bereiken.

Media

Volgens Visser gebeurt het vaker dat mensen naar het buitenland reizen en denken dat ze ongestoord hun telefoon kunnen gebruiken. Dit geldt volgens de president van de Algemene Rekenkamer bijvoorbeeld ook voor nieuwsorganisaties, zoals bijvoorbeeld de NOS. "Hartstikke link", zegt Visser.

Bij de Algemene Rekenkamer mogen werknemers daarom op reizen naar tal van landen niet met hun eigen telefoon werken. "We hebben een speciale telefoon die bij terugkomst helemaal wordt doorgelicht. Je wilt niet hebben dat iemand via mijn telefoon op het netwerk van de Algemene Rekenkamer komt en allerlei onderzoeken in kan zien."

Ster advertentie
Ster advertentie