appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nederlander geeft D-day-vlag aan Trump: 'belangrijk stukje Amerika'

NOS
vrijdag 19 juli 2019 | NOS | Redactie

Onder luid applaus heeft de Nederlandse zakenman Bert Kreuk een historische D-day-vlag overhandigd aan president Trump. "De vlag is thuis", zei hij tijdens de ceremonie in Washington D.C. 

Nederlander geeft D-day-vlag aan Trump: 'belangrijk stukje Amerika'

De vlag hing tijdens de landing van Normandië in 1944 op de achtersteven van een Amerikaans landingsschip. De kunstverzamelaar had de vlag met de stars and stripes in 2016 gekocht voor ruim 450.000 euro.

Kreuk: "Ik ben erg dankbaar dat president Donald Trump, de opperbevelhebber, dit belangrijke vrijheidssymbool en de nalatenschap van helden wil aannemen namens het Amerikaanse volk."

Amerika-correspondent Marieke de Vries maakte een reportage voor het NOS Radio 1 Journaal over de overhandiging.

Premier Rutte is gisteravond op bezoek geweest bij president Trump in het Witte Huis. De twee hebben vooral over handel en veiligheid gepraat, vertelde hij in NOS Met het Oog op Morgen. Trump vroeg volgens Rutte Nederland opnieuw naar inzet van Nederlandse militairen in Syrië en hulp bij het conflict in de straat van Hormuz. Volgens Rutte heeft Nederland geen toezeggingen gedaan. "Ik heb gezegd dat we die verzoeken serieus bekijken."

Rutte bij Trump: geen toezegging gedaan over militaire inzet

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1