appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Haagse scholier (12) mag toch meedoen aan musical, maar hoe schadelijk is uitsluiting eigenlijk?

ANP
vrijdag 12 juli 2019 | NOS | Redactie

De jongen van 12 die niet mocht meedoen met de afscheidsmusical van groep 8 krijgt alsnog een rol in het stuk. Het kort geding dat zijn ouders hadden aangespannen om af te dwingen dat hij mee mag doen, is daarmee van de baan, zegt de advocaat van de ouders tegen persbureau ANP.

Pedagoog Bas Levering over eindmusicals en de druk om te presteren op school

Pedagoog Bas Levering vertelt in het NOS Radio 1 Journaal of het schadelijk is wanneer een leerling niet mag deelnemen aan de eindmusical. "Het is enorm bindend om juist een jaar lang met een musical bezig te zijn. Daarvan uitgesloten worden is iets heel ernstigs.""

Volgens de advocaat is het besluit de uitkomst van intensief overleg tussen de O.G. Heldringschool in Den Haag en de ouders. Welke rol de scholier krijgt, is niet bekend. "School en ouders hebben afgesproken dat zij hierover geen verdere mededelingen zullen doen aan de media", zegt de advocaat.

Een woordvoerder van de school zei eerder dat het gedrag van de hoogbegaafde jongen onrust veroorzaakte in de klas. Daarom moest hij een alternatief lesprogramma volgen. Als gevolg daarvan kon hij niet meedoen aan de eindmusical. Zijn ouders waren het niet eens met het alternatieve lesprogramma, hielden de jongen thuis en stapten naar de rechter. Nu is er dus alsnog een oplossing gevonden.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1