Binnenland
KRO-NCRV

CDA: 'Staatssecretaris Snel wacht pittig debat met fiscus'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA: 'Staatssecretaris Snel wacht pittig debat met fiscus'

"Het is stuitend dat een ambtenaar van de Belastingdienst die de rotzooi bij de Belastingdienst aan de kaak stelde, zelf op non-actief is gezet", zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt in 1 op 1.

Omtzigt wil volledige opheldering en verwacht donderdag een pittig debat met verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel. "Het is niet de eerste keer dat hij op dit dossier excuses moet maken."

De fiscus heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een ambtenaar, die interne stukken over de kinderopvangtoeslag naar buiten zou hebben gebracht. Volgens bronnen van dagblad Trouw en RTL Nieuws ziet de betrokken ambtenaar zich niet als klokkenluider, maar is het iemand die een 'ernstige misstand' wilde voorkomen en slechts 'ontbrekende gegevens' doorgaf, omdat die volgens de wet in een dossier horen te zitten.

"Dit moet snel opgelost worden", vindt Omtzigt, "ik ga er vanuit dat de ambtenaar zijn gelijk zal krijgen, als het is gebeurd zoals het nu lijkt."

Kamervragen

"Ik wil u er overigens op wijzen", vervolgt Omtzigt, "dat ik hier al anderhalf jaar mee bezig ben en zeker 7 à 8 keer Kamervragen heb gesteld." Ook heeft hij aanleiding om te veronderstellen dat er bij meerdere kinderopvangcentra problemen zijn. "Er speelt nog veel meer bij de belastingdienst en ik wil nu alles weten. Stukje bij beetje komt de waarheid boven tafel."

CDA: ‘Staatssecretaris Snel wacht pittig debat fiscus’

Ster advertentie
Ster advertentie