appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat

Argos

Presentator: Eric Arends

Luister terug

Het geheim van een goede hoofdredacteur

zaterdag 23 november 2019

Ze zijn de stille kracht achter de beste onderzoeksjournalistieke redacties van Nederland. De chefs die het tijdrovende graafwerk mogelijk maken, zonder zelf met de eer te strijken. Als eerbetoon aan hun vak reikt de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) dit jaar een nieuwe prijs uit: Het Vliegwiel. Bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd. 

De winnaar wordt vrijdag bekend gemaakt, tijdens de jaarlijkse VVOJ-conferentie. Argos spreekt tijdens de uitzending zaterdag, live vanaf de conferentie, met de drie genomineerden, Bjorn Oostra van de Limburger, Joost Oranje van Nieuwsuur en Jeroen Trommelen van Onderzoeksplatform Investico. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1