appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Argos

Inspectie voor de gezondheidszorg in de knel. Een debat.

zaterdag 3 maart 2012, 12:15 uur

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ligt de afgelopen maanden zwaar onder vuur, vooral nadat de nationale ombudsman medio december een zeer kritisch rapport uitbracht over de zaak van baby Jelmer. Een zaak die Argos in juli 2011 naar buiten bracht. Baby Jelmer liep een ernstige hersenbeschadiging op na een darmoperatie in het Universitair Medisch Centrum in Groningen. De inspectie treuzelde jarenlang en diende geen tuchtklacht in bij het medisch tuchtcollege.

Deze week debatteerde de Tweede Kamer met minister Edith Schippers over de problemen bij de IGZ. In Argos een verslag van dit Kamerdebat. En een live discussie tussen de baas van de IGZ, inspecteur-generaal Gerrit van der Wal, hoogleraar veiligheid in de zorg Jan Klein en oud-IGZ-inspecteur Menso Westerouen van Meeteren.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1