appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Argos

Het recht om te weten?

zaterdag 30 november 2013, 12:14 uur

Stel, je dochter heeft borstkanker. Dat blijkt het gevolg van een erfelijke aanleg, die jij hebt doorgegeven. Na een aantal telefoontjes blijkt die erfelijke aanleg allang bekend in de familie. Alleen niet bij jou en dus ook niet bij je dochter. Had je het wel geweten dan had de borstkanker voorkomen kunnen worden.

Dit verhaal vertellen betrokkenen in Argos.

Op dit moment wordt naar schatting minder dan de helft van familieleden van mensen met een ernstige erfelijke ziekte geïnformeerd. Hoe komt dat? Wat moet er gebeuren om die informatie beter te verspreiden? En wie is daarvoor verantwoordelijk?

Argos over ethische dilemma’s met grote gevolgen, in de wereld van de klinische genetica.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1