Achtergrond
NTR

Ouderenvereniging: 'Aandacht is het mooiste wat je iemand kunt geven'

foto: NTR Kwestiesfoto: NTR Kwesties
  1. Nieuwschevron right
  2. Ouderenvereniging: 'Aandacht is het mooiste wat je iemand kunt geven'

Ruim de helft van de 75-plussers geeft aan zich matig tot sterk eenzaam te voelen. Steeds meer burgerinitiatieven verrijzen om zelf een oplossing te zoeken tegen het alleen zijn. Zo ook het initiatief van Leo en Netty Olffers, die hun eigen huiskamer iedere dag openstellen voor ouderen om bij elkaar te komen voor een kopje koffie. Zij verwelkomen per week ongeveer 95 ouderen in de leeftijd van 63 tot 97 jaar.

Eenzaamheid onder ouderen is een toenemend probleem. In 2040 zullen er vier keer zo veel ouderen boven de 80 jaar zijn dan nu. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, wil invoeren dat er elk jaar een huisbezoek aan alle ouderen boven de 75 jaar oud wordt gebracht. Zo kan eenzaamheid in kaart worden gebracht en verholpen.

Quote

Aandacht is het mooiste wat je iemand kunt geven

Ouderenvereniging De Laakse Lente


Het huiskamerproject De Laakse Lente zet zich in voor eenzame ouderen. "Ik kan bijna zeggen dat de eenzaamheid onder onze ouderen is opgelost. Aandacht is het mooiste wat je iemand kunt geven".

Meer over dit onderwerp vanavond in Kwesties

Kwesties: een live debatprogramma over actuele, controversiële kwesties. Rob Oudkerk en Marianne van den Anker praten met betrokkenen, politici en deskundigen op locatie. Iedere zondag tussen 20.00 en 21.00 op NPO Radio 1.

Volg Kwesties op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie