appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Kwestie ING: 'Politici hebben hypocriete houding'

ANP
dinsdag 13 maart 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

De aangekondigde salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers veroorzaakte een storm van verontwaardiging. Hebben de media eigenlijk wel genoeg het ‘andere geluid’ laten horen? 

"Ik denk dat je dan heel hard moet zoeken",zegt Teun van de Keuken in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. Volgens de programmamaker was de verontwaardiging zó groot dat een tegengeluid bijna niet te vinden was. "Ik neem aan dat heel journalistiek achter Hamers aanzat en hem graag te gast had, maar blijkbaar wilde hij dat niet doen."

Moreel hoog te paard

Wat Van de Keuken de journalistiek wél verwijt is dat zij politici niet hebben geconfronteerd met hun hypocriete houding. "Al die politici, ook van het CDA en de VVD, zijn nu moreel hoog te paard gaan zitten, terwijl ze eerder niet gestemd hebben voor de maatregel om dit soort bonussen in te perken."

Logisch

Journalist Margriet Brandsma, ook te gast in het Mediaforum, heeft niet het gevoel dat de berichtgeving eenzijdig is. "De verontwaardiging is groot en dat je dat weerspiegelt ziet in de media, lijkt me vrij logisch. De hele manier van opereren van ING is gewoon niet gelukkig." 

Beluister het Mediaforum hier terug:

Het Mediaforum met Teun van de Keuken en Margriet Brandsma

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1