appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Vrouwen in de top: ‘Het schiet voor geen meter op’

ANP
donderdag 8 maart 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

'Om te huilen!' Met die woorden nam minister Ingrid van Engelshoven de laatste cijfers over vrouwen in de top van het bedrijfsleven in ontvangst. Kwartiermaker Annemarie Jorritsma reageert teleurgesteld, maar strijdvaardig: "Bedrijven doen zichzelf tekort en halen gewoon te weinig talent binnen!"

Mannen moeten écht aan de slag

Slechts 11,7% van de leden van raden van bestuur is een vrouw (in 2012 was dit 7%) en voor de raden van commissarissen geldt dit voor 16,2% (in 2012 kleine 10%). Het stijgt allemaal wel een beetje, maar lang niet hard genoeg, als het streefcijfer van 30 procent in 2020 behaald moet worden. "Het schiet voor geen meter op, wil ik bijna zeggen", aldus Jorritsma.

"70 procent van de bedrijven hebben all male (alleen mannelijke) raden van bestuur en raden van commissarissen, ze halen gewoon te weinig talent binnen", zegt Jorritsma. De fractievoorzitter van de VVD in de eerste kamer vindt dat mannen een statement moeten maken. "Als ik een man was, zou ik niet raad van bestuur of raad van commissarissen willen zitten waar alleen maar mannen in zitten. Ik vind dat mannen er écht zelf mee aan de slag moeten."

'Diversiteit leidt tot beter bestuur'

Jorritsma vindt dat mannen zichzelf moeten uitdagen om andersdenkenden, vrouwen bijvoorbeeld, toe te laten in hun clubjes. "Het klinkt allemaal heel gezellig als je met gelijkgestemden zit, dat vinden vrouwen soms ook heel gezellig. Maar diversiteit leidt écht tot een beter bestuur en tot beter toezicht. Je ziet ook dat bij bedrijven waar dit wel gebeurt, het ook beter gaat."

"Uiteindelijk moeten bedrijven zorgen dat ze in alle lagen van het bedrijf voldoende vrouwen houden". Volgens Jorritsma moeten bedrijven daar actief beleid op voeren. "Bij binnenkomst is de verhouding vaak gelijk, maar ergens onderweg valt de ene na de andere vrouw af. Dat is écht een cultuurprobleem. Vrouwen hebben de neiging om zich te onderschatten en managers moeten daarom veel beter op hun talenten letten."

Luister hier het gesprek met Annemarie Jorritsma 

Hoe het gaat met 'topvrouwen' volgens Annemarie Jorritsma

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1